گمنام

تفسیر:المیزان جلد۱۰ بخش۶: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۲۲۰: خط ۲۲۰:


==قضاء حتمى خداوند اين است كه فاسقان ايمان نخواهند آورد ==
==قضاء حتمى خداوند اين است كه فاسقان ايمان نخواهند آورد ==
«'''كَذَلِك حَقَّت كلِمَت رَبِّك عَلى الَّذِينَ فَسقُوا أَنهُمْ لا يُؤْمِنُونَ'''»:
«'''كَذَلِك حَقَّت كلِمَتُ رَبِّك عَلى الَّذِينَ فَسقُوا أَنّهُمْ لا يُؤْمِنُونَ'''»:


از ظاهر سياق بر مى آيد آن كلمه اى كه خداى سبحان با آن كلمه عليه فاسقان تكلم كرده جمله «انهم لا يؤمنون» است ، و معناى آيه اين است كه : خداى تعالى قضائى حتمى عليه فاسقان رانده. و آن اين است كه فاسقان - البته مادام كه بر حال فسق باقى هستند - ايمان نخواهند آورد، و هدايت الهى به ايمان شامل حالشان نخواهد شد، و اين معنا در جاى ديگر نيز آمده ، آنجا كه فرموده: «و اللّه لا يهدى القوم الفاسقين».
از ظاهر سياق بر مى آيد آن كلمه اى كه خداى سبحان، با آن كلمه، عليه فاسقان تكلم كرده، جملۀ «أنَّهُم لَا يُؤمِنُون» است. و معناى آيه اين است كه:  


و بنابراين، اشاره با كلمه «كذلك» به مضمون آيه قبلى است، كه سخن از روگردانى مشركين از حق داشت، كه اين روگردانى همان فسق از راه حق بود، و در نتيجه در ضلالت واقع شدند، چون بعد از حق چيزى به جز ضلالت نخواهد بود.
خداى تعالى، قضایى حتمى عليه فاسقان رانده. و آن، اين است كه فاسقان - البته مادام كه بر حال فسق باقى هستند - ايمان نخواهند آورد، و هدايت الهى به ايمان، شامل حالشان نخواهد شد. و اين معنا در جاى ديگر نيز، آمده. آن جا كه فرموده: «وَ اللّهُ لَا يَهدِى القَومَ الفَاسِقِينَ».
 
بنابراين، اشاره با كلمۀ «كَذَلِكَ»، به مضمون آيه قبلى است، كه سخن از روگردانى مشركان از حق داشت، كه اين روگردانى همان فسق از راه حق بود، و در نتيجه در ضلالت واقع شدند. چون بعد از حق، چيزى به جز ضلالت نخواهد بود.




۱۹٬۲۴۱

ویرایش